David Richards navštívil Bahrajn

Tým B.A.R. jako první přijel prozkoumat prostředí Bahrajnu, kde se příští rok uskuteční velká cena F1.

Závodní okruh připravovaný pro Formuli 1 je stále ve výstavbě, s dokončením se počítá začátkem příštího roku, v dubnu se tu má jet velká cena. David Richards přijel na pozvání Bahrajnského prince, který mu byl v zemi pro F1 nezvyklé průvodcem.

Má se jednat o moderní okruh jak pro jezdce, tak i pro 70 000 sedících diváků. Pro VIP hosty je připravována futuristická vyhlídková věž, odkud bude výhled na velkou část 5,475 km dlouhé tratě se šestnácti zatáčkami.

Richards je okruhem nadšen a očekává zajímavý závod: "Je to už dobrých 25 let, co jsem poprvé přijel do Bahrajnu, když jsme organizovali mistrovství Středního východu v Rally a už jsem tu nebyl hodně let. Země se velice změnila a vidět dnes okruh pro F1 vyrůstající z písku v poušti je nezvyklým pohledem a velkým plus pro bahrajnskou vládu i korunního prince. Do dubna je ještě potřeba vykonat mnoho práce na okruhu, ale plán vypadá dobře a jsem si jistý, že nám přinese napínavou bitvu v F1."

Příští týden má okruh navštívit i britský jezdec týmu B.A.R. Jenson Button, který Davida Richardse doprovázel do Šanghaje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy