Scuderia Ferrari je v klidu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Začátkem týdne se objevily spekulace o tom, že z konstrukčního oddělení slavného italského týmu opět někdo vynáší interní a tajné informace. Tiskový mluvčí situaci ale nezveličuje, potvrdil přitom, že nový nos s dírou budou mít oba vozy zřejmě už ve Španělsku.

Už před koncem roku 2007 se objevily v časopise Autosprint skicy revolučního otvoru v přídi monopostu Ferrari. Vědělo se tedy, že Ferrari na něčem pracuje, ale až testy tento týden ukázaly, že skicy měly reálný základ a okamžitě se začalo spekulovat, že zdiskreditovaný a vyhozený Nigel Stepney byl nahrazen někým jiným.

Zatímco šéfkonstruktér Aldo Costa hovořil o několika málo lidech, kteří byli do přípravy novinky zasvěceni, tiskový mluvčí Luca Colajanni trvá na tom, že šlo o bezmála sto lidí.

„Podobným případům nemůžete nikdy zcela zabránit," uvedl k úniku informací Colajanni. „Špatné umístění otvoru na zveřejněných skicách však svědčí o tom, že byl zdroj informován jen velmi povrchně a o skutečném principu a funkci nevěděl."

Nový nos prošel předepsanými testy a ve Ferrari se zatím počítá s jeho nasazením už v dalším závodě ve španělské Barceloně...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy