Mallya mal pred sezónou pravdu

Mallya, Vijay | foto: Sahara Force India

Stajňa Force India robí ustavičné pokroky a za najslabší tím štartového poľa sa už nepovažuje. Jasnou rečou hovorí napríklad výsledok z Malajzie, kde veterán Giancarlo Fisichella skončil v celkovom poradí pred Rubensom Barrichellom i oboma Williamsami. Mallyove ciele sú dokonca ešte vyššie.

Indický milionár bude len rád, ak sa jednému z dvojice pilotov jazdiacich v službách stajne podarí umiestniť medzi najlepšou desiatkou, prípadne siahnúť na body. Úsilie, ktoré pracovníci Force India počas zimy vyvinuli pomaly prináša svoje ovocie. Aj ambície sa preto zvyšujú. Zároveň sa potvrdil fakt, že tím už nebude počas sezóny 2008 len do počtu, čím došlo na predsezónne prorocké slová Vijaya Mallyu.

"Keď značka Force India vkročila do tohto športu, niektorí sa domnievali, že ostane v tej istej pozícii a bude vôbec šťastná z príležitosti v F1 naďalej štartovať . Posledné dve veľké ceny však ukázali, že tu nie sme len do počtu, ale že v aj budúcnosti dokážeme pretekať skutočne konkurencieschopne," uviedol hrdo Mallya.

"Keď sa pozrieme na matematiku i štatistiky zistíme, že oproti minulému roku sme sa zlepšili o dve sekundy a to nie je znak toho, že by sme boli tímom, ktorý je len rád, že sa v F1 vôbec nachádza."

Mallyovi robí radosť okrem skupinky skvelých inžinierov a technikov aj oživený Giancarlo Fisichella, ktorý znovu potvrdil, že v slabšom tíme vie správne zabojovať.

"V Malajzii som bol z Giancarlovej pozície nadšený. Nevyšiel z pretekov len ako šťastlivec, ktorý ťažil z výpadkov súperov, ale bol skutočne schopný súperiť o pozície."

Trochu zmiešané pocity má Ind zatiaľ z druhého pilota Adriana Sutila. Nemec zatiaľ tak celkom nenapĺňa to, čo sa od neho pred sezónou očakávalo a za skúseným Fisichellom zaostáva. Majiteľ Force India však Adriana dopredu neopisuje. 

"Zatiaľ sme nemohli vidieť, pokrok, ktorý dosiahol, ale som si istý, že teraz bude mať možnosť ukázať, čo v ňom je," uviedol Mallya deň pred oficiálnym začiatkom pretekárskeho víkendu. 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy