Na Bahrajn je diplomacie McLarenu krátká

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Pořadatelé Grand Prix Bahrajnu se striktně drží tradice a výsledků loňského Poháru konstruktérů. Oznámili proto, že stáji McLaren Mercedes vyhradili boxy číslo 33-35, nikoliv 15-18, jako tomu bylo v Austrálii a Malajsii.

McLaren byl loni za účast ve špionážní aféře potrestán mimo pokuty i tím, že mu byly odebrány veškeré body, díky čemuž by měl mít rozloženo své zázemí u posledních tří boxů pitlane.

Na žádost odůvodněnou příliš velkým motorhomem a pravděpodobně i slušnou finanční injekcí, souhlasily některé stáje startovního pole s tím, že bude užívat boxy vyhrazené pátému týmu. V prvních dvou podnicích tomu tak skutečně bylo, ale Bahrajn zřejmě lpí na zásadách.

„Myslíme si, že je to ve shodě s platnými pravidly a předpisy formule 1. McLaren nezískal loni žádné body, proto mu patří poslední garáže," uvedl organizační ředitel Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa. „V Bahrajnu jsme schopni zajistit fanouškům každého týmu, aby mohli sedět přímo proti garážím, jež chtějí sledovat. Bohužel musíme požádat fanoušky McLarenu, aby tuto skutečnost brali jako vyšší moc."

Jistě není bez zajímavosti, že k Bahrajnu a tamním finančním tokům má velmi blízko Ferrari, hlavní konkurent stáje z Wokingu...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy