Rivola chce změnu harmonogramu v Singapuru

Toro Rosso | foto: GEPA pictures GmbH

V září čeká Formuli 1 historický milník, poprvé se monoposty F1 budou prohánět pod noční oblohou. Avšak čím bližší je konání GP Singapuru, tím větší obavy vzrůstají v hlavě Massima Rivoliho, týmového manažera Toro Rosso.

Ten požádal FIA o přehodnocení současné situace a apeluje na změnu časového harmonogramu závodního víkendu v Singapuru. Drtivá většina týmů a jezdců si starosti s nočním podnikem nedělá, ale Rivola nechce nic ponechat náhodě a raději by prošel důkladnou přípravou.

Zatímco seriál MotoGP absolvoval dvoudenní noční test na okruhu v Kataru, Formule 1 nic takového neplánuje a má v úmyslu jít rovnou na věc. Jezdci budou mít k dispozici pouze 90 minut tréninku, poté bude následovat kvalifikace a závod. Právě tohoto "hození do vody" se Rivola nejvíce obává. Již před několika týdny požadoval evropský test pod rouškou tmy, ale žádný z okruhů nedisponuje světelným zázemím.

Rivola chce předejít nečekaným problémům, které by se v Singapuru mohly vyskytnout. Svůj názor již sdělil závodnímu řediteli Charliemu Whitingovi. „Na počátku jsem se nebál, avšak také jsem nebyl klidný. Ale po té, co jsem strávil nějaký čas v Kataru, nemohu říci, že jsem na 100% spokojený. Mluvím o bezpečnosti jezdců, o práci přes noc se nezajímám. Otázku bezpečnosti musíme řádně zvážit,“ řekl Rivola.

Manažer Toro Rosso zmiňuje stíny na dráze, viditelnost ve zpětných zrcátkách nebo oslnění z blesků fotoaparátů. „Rád bych absolvoval testy, ale z finančního hlediska to není možné. Jsem si jist, že nakonec vše dopadne dobře, protože ještě zbývá mnoho bodů k diskuzi. Celý harmonogram by se měl odehrávat v noci, než aby byl rozdělen na den a noc. V Singapuru zapadá slunce v sedm hodin a první trénink končí v šest. Teprve ten druhý začíná až v osm.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy