Nepovedený víkend Williamsu

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Oproti báječnému víkendu v Austrálii anglická stáj v Malajsii naprosto propadla. Nepovedená kvalifikace vyústila v nešťastný závod, který ovlivnila kolize a defekt pneumatiky.

Nico Rosberg - 14.
Věděl jsem, že z šestnáctého místa budu muset více riskovat, abych ze závodu něco vytěžil. V podstatě šlo vše výborně, šetřil jsem palivo. Ale potom jsem se dostal do kontaktu s Timem Glockem. V zatáčce mi nechal místo, dostal jsem se na jeho úroveň. Asi mne neviděl, namířil si to na mě a já nemohl nic dělat, je to škoda. Vůz byl dnes o poznání lepší, avšak i když jsem se snažil ze všech sil, nebyl to náš víkend. Teď se těším do Bahrajnu, kde se nám snad povede.

Kazuki Nakajima - 17.
Z konce startovního pole jsme zvolili docela agresivní strategii. Na startu jsem získal pár míst, ale nebylo lehké si vytvořit nějaký náskok. V druhé fázi jsem měl defekt pneumatiky a musel brzo do boxu. Nebylo to ideální, protože v tomto případě jsem měl dva krátké a jeden dlouhý stint. V tom posledním jsem trochu ztrácel a v rychlé zatáčce dostal hodiny. Od té chvíle jsem se koncentroval na dojezd do cíle a šetření motoru.

Sam Michael - technický ředitel

Po špatné kvalifikaci jsme na obou vozech zkusili dvě rozdílné strategie, Nico na jednu zastávku, Kazuki na dvě. Plán se nezdařil, jelikož Nico ztratil přední křídlo a Kazuki měl defekt. Později se u Nica objevil problém s přívodem paliva, bylo nutné ho dřív povolat do boxu a naplnit ho více palivem. Kazuki v první fázi dobře postupoval, ale po defektu v té druhé musel mimo plán do boxu. Poté vyjel mimo trať a probrzdil pneumatiky. Z dnešních chyb se musíme poučit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy