Timo Glock vyzkoušel Toyotu Auris S2000

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

Nová jezdecká posila týmu F1 Panasonic Toyota Racing – Timo Glock - si užívá motosportu ještě před startem prvního závodu Mistrovství světa automobilů formule 1 v Austrálii.

V rámci prezentace značky Toyota dostal 25letý německý pilot F1 možnost usednout za volant soutěžního speciálu Toyota Auris S2000. Průvodcem na krátké cestě do světa rallye mu byla legenda australského soutěžního sportu Neal Bates, který je trojnásobným mistrem Austrálie v automobilových soutěžích.   

Na speciálně připraveném okruhu v Werribee Park, západně od Melbourne si po odborném proškolení okusil jízdní vlastnosti speciálu Auris S2000 a jeho přirozený entuziasmus pro automobilový sport se projevil i po oficiálním skončení propagační akce, to když opětovně usedl do soutěžního vozu a během několika neplánovaných okruhů  demonstroval svůj přirozený cit pro rallye jízdou  v těžkém prašném terénu.

Den poté navštívil Timo Glock sportovní oddělení Toyoty TRD (Toyota Racing Development) v australské Altoně nedaleko Melbourne, aby zde vyzkoušel speciálně upravený vůz Toyota Hilux TRD.

K nové sezóně ve F1 Timo Glock říká:
„Velká cena Austrálie bude můj závodní debut v týmu Toyota, takže se moc těším. Albert Park je velice malebný městský okruh, ale z pohledu jezdce určitě nepatří mezi nejnáročnější tratě šampionátu. Je to poměrně výjimečný okruh, protože se na něm jezdí pouze VC Austrálie – během celého roku se zde žádné jiné motoristické akce nekonají. To však znamená, že pokaždé, když do Melbourne přijedete, jezdíte na novém povrchu, který nemá vůbec žádnou přilnavost a občas bývá velice obtížné zvolit to správné nastavení. Ale všechny týmy budou ve stejné situaci a já mám vedle sebe zkušeného kolegu Jarna a to mně určitě alespoň trošku pomůže. Navíc australští fanoušci jsou vždycky naprosto nadšení, takže se moc těším, až se před nimi projedu po trati. Mým cílem pro letošní rok je neustálý boj o body a doufám, že se mi v Melbourne povede vydařený vstup do sezóny.“

Toyota

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy