Hamilton: Raikkonena nenechám v klidu

Hamilton, Lewis | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Lewis Hamilton prohrál v loňském roce bitvu o titul šampióna. Teď už má cenné zkušenosti a nehodlá si ho znovu proklouznout mezi prsty. Raikkonen se má na co těšit.

Přestože testy v převážné většině naznačovaly, že navrch má stáj Ferrari, Hamilton nemá obavy o rychlost McLarenu. „S vozem, který máme, velmi pochybuji, že Kimi bude vpředu. Mají dobré auto. Ale je to trochu divné, nebyli všude, kde jsme se nacházeli mi. V Bahrajnu byli velmi rychlí, ale nevíme co tam dělali. Pokud se podíváte na loňské testování v Barceloně, byli mnohem rychlejší, až o tři, čtyři desetiny. Tento rok bude hodně těsný. Máme velmi identické vozy,“ řekl Hamilton.

Loňský debut a rovnou boj o mistrovský titul Hamiltona hodně naučil. Konečně získal sílu zacházet s ohromným tlakem a být vždy soustředěný. Nevnímat cokoliv, co k závodění nepatří.

„Letos chci odvést dobrou práci. To znamená vyhrát. Cítím méně tlaku z venkovního světa. První rok každý čeká, že upadnete. Teď všichni ví, co za volantem dokáži. Do prvního závodu nevstupuji, jako do neznámého světa.“

Zkušenosti, které nasbíral během roku 2007 mu letos určitě pomohou k výkonnostnímu vzestupu, ovšem nesmí zapomínat na nového týmového kolegu Kovalainena, jenž si pomalu získává u McLarenu respekt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy