Rusko bude mít zřejmě dva okruhy pro F1

GP USA (Indianapolis) | foto: Panasonic Toyota Racing

Rusko je pro formuli 1 zemí zaslíbenou podobně jako USA. U obou velmocí je sice situace jiná, základ je však stejný, ani jedna země nemá aktuálně svůj závod v kalendáři.

V Rusku je sice narozdíl od USA o formuli 1 mezi fanoušky stále větší zájem, jasná podpora projektu nového okruhu však dosud vázla na kompetentních státních orgánech.

Podle informace autosport.com však došlo k průlomu a definitivně se bude stavět. Cílem suprema formule 1 Bernieho Ecclestonea je sice pro GP Ruska Petrohrad, ale realizace této dráhy je stále jen teorií.

Naproti tomu u Volokolamska, obce vzdálené od hlavního města Moskvy osmdesát kilometrů, je výstavba špičkového okruhu s nejvyšší akreditací odsouhlasena.

Projekt vypracuje dvorní architekt formule 1 Herman Tilke, stavební dozor bude mít na starosti Hans Geist, jenž spolupracoval s Tilkem při pracích v Rakousku a Bahrajnu.

„F1 není naším hlavním cílem, přesto se detaily konzultují i s Bernie Ecclestonem. Dráha bude jednou z nejmodernějších v Evropě. Pokud bychom dostali nabídku na pořádání F1, byli bychom rádi, jinak se budeme snažit pořádat závody MotoGP a DTM,“ uvedl Geist.

Tribuny mají pojmout 100 000 diváků a okruh by měl začít fungovat v roce 2010.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy