McLaren Mercedes vyhodil Dennise

McLaren | foto: McLaren

Zpráva, pro mnohé fanoušky McLarenu nepřijatelná, se valí internetovým prostorem. Stáj McLaren Mercedes, se kterou je perfekcionista Dennis spojen téměř třicet let, má od začátku letošní závodní sezony existovat bez něj.

Podle španělského deníku Marca přehodnotili akcionáři McLarenu Mercedes, mezi kterými je i sám Dennis zastoupen 15%, stávající situaci a novým šéfem stáje má být údajně Martin Whitmarsh. Odchod bosse měla iniciovat automobilka Mercedes, kontrolující 40% akcií týmu.

Důvody pro odvolání jsou údajně loňská špionážní aféra, vysoká finanční pokuta a nezvládnutí situace mezi piloty Hamiltonem a Alonsem, díky čemuž přišel Mclaren o oba tituly.

Informace přirozeně není potvrzena a vzhledem ke zdroji je nutno brát její hodnověrnost s rezervou. Nicméně se nabízí zajímavá kalkulace důvodů a vývoje.

Pokud se ve spekulacích pustíme dál a vezmeme v úvahu jako důležitou indicii nastartování výměny šéfa stáje právě Mercedesem a k výměně skutečně dojde, lze se důvodně domnívat, že automobilka předpokládá snadnější převzetí týmu z rukou méně zkušeného Whitmarshe, než tvrdého a ostříleného bojovníka, navíc akcionáře, Rona Dennise...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy