Třetí generace Hillů nastupuje

Hill, Damon | foto: Williams F1 Team

Graham Hill (dvojnásobný mistr světa) a Damon Hill (mistr světa roku 1996). Otec a syn se zařadili mezi výrazné osobnosti Formule 1. Nyní za volant usedá třetí generace, Josh Hill.

Sedmnáctiletý syn Damona Hilla získával zkušenosti v motokárách, teď nastoupí do série Ginetta Junior, do kategorie sportovních vozů o objemu 1.4 litru pro náctileté. Kompletní sezóny se nezúčastní, jelikož ho čekají závěrečné studijní zkoušky.

Na počátku závodnické rodiny stojí Graham Hill, jenž debutoval v roce 1958. Kariéru ukončil v roce 1975, krátce před svou smrtí při letecké nehodě. Syn Damon odstartoval kariéru u týmu Brabham v sezóně 1992, se světem Formule 1 se rozloučil roku 1999.

„Nepochybně mu budu přínosem a dávat mu otcovské rady,“ řekl Damon Hill. „Celý nápad pochází od Joshe. On mne do toho navedl a je správné, že dělá něco, co ho baví. Klidně mohl ještě další rok zůstat v motokárách, ale je vysoký. Bylo lepší se vydat touto cestou.“

„Neděláme žádné velké závěry, kde nakonec skončí. Podle toho, jak si vedl v motokárách, usuzuji, že má talent.“

Jestli mladý Josh půjde po šlépějích svého otce a dědečka až do Formule 1 není zatím možné říci. Nicméně poprvé v historii bychom zažili třetí generaci závodníka.

Damon Hill není jediný, kdo měl svého otce ve Formuli 1. Mistr světa Mario Andretti vyslal syna Michaela do McLarenu, kde bohužel neuspěl. Gilles Villeneuve už Jacquese závodit nikdy neviděl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy