Rosbergův osobní letošní cíl

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Každý z nás má nějaký cíl, některý je pracovní, jiný soukromý a některý soukromý je i veřejný. V případě jezdců formule 1 je toho veřejného nepoměrně více, než soukromého. Podobně je tomu i u nadějného mladíka startujícího za britský Williams.

Nico Rosberg má za sebou dvě sezony ve světě Grand Prix a zatímco v první příliš důvodů k radosti díky nespolehlivému FW28 Cosworth neměl, loni to bylo o něčem jiném. Celkem získal dvacet mistrovských bodů a obsadil devátou příčku v hodnocení jezdců.

„Mám jediný cíl pro rok 2008, skončit lépe než loni,“ odpověděl stručně syn exšampiona F1 Keke Rosberga.

Díky loňským výkonům byl často v médiích spojován s nástupnictvím v McLarenu. Sám však s odstupem času odmítl, že by s Wokingem o možném přestupu jednal.

Velmi se pak těší na závody bez elektronických pomůcek a obavy o zvládnutí vozů jsou podle něj zbytečné. „Za sucha to bude podobné, ale po startu za deště to bude pořádné drama. Myslím si, že to bude pro diváky lepší a své sehraje nejen kontrola prokluzu, ale i absence elektronicky kontrolovaného brzdění motoru. Vše by mělo pomoci k zatraktivnění závodů.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy