Davidson předpovídá těžký start

Davidson, Anthony | foto: Super Aguri Formula 1

Situace u Super Aguri není růžová. S problémy mateřského továrního týmu Hondy je veškerá pozornost automobilky upřena do Brackley a osudem nejmenší stáje startovního pole zmítají finanční a existenční problémy.

Stáj musela z důvodu nedostatku peněz šetřit velmi intenzivně už od poloviny loňského roku. Ale co se loni projevilo na minimalizaci průběžného vývoje závodního monopostu, letos pokročilo i do rušení testů na okruhu.

Minulý týden přece jen tým z Leafieldu vyjel do Jerezu mezi ostatní konkurenci, avšak pouze s jediným vozem. Jezdecká sestava taktéž není potvrzena, snahou vedení však je, udržet si v kokpitu duo Sato - Davidson.

„Myslím si, že náš start v Melbourne bude podle naší současné situace hodně náročným," uvedl 28letý Davidson. „Stále se ještě učíme používat jednotnou elektronickou jednotku a související systémy, přitom před odletem máme k dispozici už jen tři testovací dny. Čeká nás mnoho tvrdé práce."

Co se týče konkurenceschopnosti monopostu, Brit si velké naděje nedělá: „Zcela jistě budeme jedním z posledních automobilů na startovním roštu."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy