Mike Gascoyne má zase potíže

Mallya - Gascoyne | foto: Sahara Force India

Věhlasný konstruktér ověnčený úspěchy z Renaultu a neúspěchy z Toyoty má potíže i u současného zaměstnavatele Force India. Na rozdíl od japonské stáje však může počítat s podporou vedení. Alespoň prozatím.

Nepotvrzené informace v britských médiích kreslí pracovní atmosféru kolem Mika Gascoyna v nepovzbudivých barvách. Brit má údajně opět potíže se svými kolegy z konstrukčního oddělení týmu ze Silverstone, jež měly být důvodem jeho předčasného odchodu z Toyoty.

Něco pravdy na spekulacích zřejmě bude, neboť se ho zastal sám šéf týmu Colin Kolles. „Neřekl bych, že u nás panují výraznější problémy mezi Mikem a ostatními lidmi. Nejsme tu však pro falešné úsměvy a prázdná blahopřání. Mike má jasnou vizi, konkrétní představu a já osobně si takových lidí velmi vážím.“

Gascoyne se proslavil ještě v Renaultu, který šel postupně výkonnostně nahoru i jeho přičiněním, je zastáncem radikálních změn pracovních procesů a je ochoten obětovat celou  sezonu na konsolidaci týmu, aby byl vůz pro další rok výrazně lepší. Podle Kollese má také bohaté zkušenosti a z předchozích působení ví, kterými směry neplýtvat lidskými a finančními zdroji.

Je jisté, že s novým majitelem potřebují v Silverstone nějaký ten hmatatelný úspěch. Pokud se nedostaví, bude pozice Kollese více než nejistá a je otázkou, zda bude mít sólista Gascoyne i pak podporu svého šéfa...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy