Honda už vyjela s novým RA108 + FOTO

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Tovární tým japonské automobilky Honda nasadil dnes ráno do testů ve Valencii monopost určený pro sezonu 2008. Stáj opět používá zatím přestupné lakování, jen protentokrát vyměnila tradiční černou za čistě bílou.

Vůz nese označení RA108 a za jeho volant za účelem prvních testovacích kilometrů a odzkoušení všech systémů usedl zkušený Rubens Barrichello.

Vůz doznal proti loňskému nevydařenému předchůdci sice řady viditelných změn, ale kdo očekával dramatické a odvážné prvky, bude zřejmě zklamán. Honda zatím nevsadila ani na přední křídlo ala McLaren MP4-22, ale je více než pravděpodobné, že do startu v Austrálii bude ještě aerodynamika výrazněji upravena.

Oficiální představení je naplánováno na příští úterý 29. ledna 2008. V případě týmu z Brackley se nabízejí dvě základní otázky. Na konkurenceschopnost vozu a návrat mezi špičku si musíme ještě počkat, ale na otázku barevného řešení nového vozu budeme znát odpověď už za méně než týden.

Změna barvy připravovaného vozu z černé na bílou může signalizovat, že stáj nově vedená z pitwall Ross Brawnem, bude raději černým koněm v závodech, než v předsezonních testech... 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy