Zanardi věří ve větší krizi v USA než v F1

Bývalý jezdec Formule 1 a šampión seriálu C.A.R.T., Alex Zanardi věří, že větší krize v motoristickém sportu je na bedrech amerických pořadatelů, než evropských. Myslel samozřejmě porovnání seriálu C.A.R.T. a Formule 1.

Rádi bychom připomenuli, že Alex Zanardi utrpěl hrůznou havárii při závodě seriálu C.A.R.T. v roce 2001 na německém okruhu Lausitzring, při které přišel o obě nohy.

“Věřím, že ve Formuli 1 nějaká krize byla, ale za opravdovou krizi lze považovat situaci v americkém motorsportu.“, prohlásil pro noviny Gazzetta dello Sport.

Seriál Nascar, ačkoli má dobrou marketingovou podporu, není na tom nejlépe. Další problém tzv. „války“ mezi seriálem C.A.R.T. a Indy Racing League, nepůsobí na tyto závody pozitivně. V příští sezoně se může také stát, že v C.A.R.T. uvidíme pouze 12 vozů. Což by byla největší krize v historii tohoto sportu.

Zanardi zdůrazňuje, že bude potřeba vyzdvihnout roli jezdce nad techniku, aby se kouzlo závodů vrátilo tam, kde se nacházelo v dobách Laudy, Fittipaldiho atd.

Měl by tomu napomoci ve Formuli 1 i nový kvalifikační systém, kde bude víc záležet na schopnostech jezdce než na technice.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy