Wurz připravil šok, upsal se Hondě

Honda | foto: Honda Racing F1

Alex Wurz oznámil po nepříliš úspěšném loňském vystoupení v kokpitu závodního Williamsu konec kariéry ve formuli 1. Své rozhodnutí však přehodnotil a dnes oznámil spolu s továrním týmem Hondy začátek spolupráce na postu testovacího a náhradního pilota.

Rakušan připustil během zimní přestávky, že zvažuje různé nabízející se možnosti a potvrdil, že s jízdou v závodním voze ještě končit nehodlá. Jeho jméno bylo spojováno s vytrvalostními závody nebo německým DTM.

Respektovaný pilot se ale vrací do formule 1 a bude pokračovat v práci, ve které si získal renomé jak u McLarenu, tak u Williamsu. Klíčovou roli při novém angažmá zřejmě sehrál nový šéf Hondy Ross Brawn.

„Těší mne, že jsem součástí týmu od samého začátku nové éry a doufám, že to bude úspěšné období. Budu se snažit pomoci ve zlepšení konkurenceschopnosti ze všech svých sil a všemi svými zkušenostmi,“ uvedl Wurz a dodal, že se velmi těší na úzkou spolupráci s oběma závodními piloty Buttonem a Barrichellem.

„Alex patří mezi nejzkušenější jezdce, kteří jsou schopni pomoci s vývojem vozu, má bohaté zkušenosti a pro Hondu je velkou posilou,“ dodal Brawn.

Wurz v této pozici nahradil svého krajana Kliena, jenž se snažil získat angažmá v závodním monopostu Force India. První testy v novém působišti čekají na nového testmana ve Valencii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy