Heidfeld: F1 bude mať opäť potrebnú šťavu

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Nové pravidlo z dielne FIA zakazujúce používanie trakčnej kontroly môže dianie na okruhoch ešte viac zatraktívniť. Divák, ktorý bol toľko rokov zvyknutý na obyčajné krúženie 22 monopostov bude zrazu prekvapený, koľko akcie a napätia je "efjednotka" stále schopná poskytnúť.

O tom, že v budúcej sezóne získa kráľovská motoristická disciplína opäť svoju potrebnú šťavu vôbec nepochybuje ani Nick Heidfeld z tímu BMW Sauber. Jazdci ale niekedy budú musieť reagovať opatrnejšie než boli zvyknutí a dôležitú úlohu zohrajú aj samotné štarty.

"V minulosti nám pomáhala launch control alebo iné elektronické pomôcky." vysvetľuje Quick Nick, ktorý potvrdil, že budúci rok pôjde na víťazstvo. "Štarty boli jednoduchšie, rozdiel bol v tom, že niektoré tímy mali softvér prepracovaný lepšie než tie ostatné. Na začiatku sa ocitol vo výhodnej pozícii Renault, ktorý ohromoval skvelými štartmi, ale potom sme ich dostihli aj my."

Podľa Nicka Heidfelda je možné očakávať, že vylúčenie trakčnej kontroly bude mať v konečnom dôsledku pomerne veľký dopad na vývoj šampionátu. Konečne sa ukáže, kto vie ako dobre ovládať monopost aj bez tejto elektronickej pomôcky.

"Pravdepodobne sa dočkáme viacerých šmykov alebo chýb pilotov. Tým pádom sa zvýši počet predbiehacích manévrov a diváci i samotní jazdci zažijú viac vzrušenia. Jazda pod tlakom bude obzvlášť zaujímavá." dodáva Nick Heidfeld.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy