Skutečně v roce 2004 změna?

Dle signálů z padocku F1 se zdá, že časový harmonogram víkendu bude v příštím roce změněn.

Jedná se ponejvíce o návrhu Bernieho Ecclestonea, který navrhl v pátek pouze testy. V sobotu volný trénink a 1. kvalifikaci. Rozhodující kvalifikace by se pak jela v neděli dopoledne.

Dle většiny šéfů týmů je tato změna ku prospěchu věci a nabídne divákům víc vzrušení po celý čas závodního víkendu. Eddie Jordana Paul Stoddart se za návrh postavili hned při jeho zveřejnění. Nyní se přidal i Norbert Haug a Otmar Szafnauer, zastupující dodavatele motorů Mercedes a Honda.

„Posun rozhodující kvalifikace na neděli, tedy den závodu, udělá celý víkend více atraktivním,“ myslí si Norbert Haug.

„Pokud to přinese změnu k lepšímu show, určitě jme pro. Pokud to tedy bude lepší pro diváky, měli bychom to určitě udělat,“ přizvukoval Otmar Szafnauer.

U stáje BMW Williams taková podpora nepanuje. Frank Williams návrh odsoudil okamžitě se zdůvodněním, že v neděli dopoledne potřebuje své piloty pro jednání se sponzory a partnery. Mario Theissen, šéf BMW Motorsport, hovoří diplomaticky.

„Pokud se rozhodneme přesunou závěrečnou kvalifikaci na neděli, bude sobota poněkud nudnější. Ale samozřejmě bychom měli využít každé šance, která by zvýšila atraktivitu,“ prohlásil Theissen.

Pat Symonds tvrdí, že je z čeho vybírat: „Na stole je nyní vícero návrhů. Je tam také návrh naší stáje a myslím si, že může uspokojit požadavky všech.“ Konkrétně však návrh stáje Renault nespecifikoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy