FIA a Ecclestone nejsou zajedno

Bernie Ecclestone nesouhlasí se zákazem týmových příkazů a dává za příklad jiné sporty.

Nebylo by to ani poprvé a asi ani naposledy, co nesouhlasí Bernie Ecclestone s pravidly Mezinárodní automobilové federace, nicméně pravidla jsou dána a názory na ně nemohou jejich platnost měnit.

„Myslím si, že to každý pochopí,“ prohlásil šéf Formule 1 k situaci, když by požádal Frank Williams Ralfa Schumachera, aby se držel mimo boj o titul. „Děje se to v jiných sportech, proč ty rozdíly,“ ptá se 72letý Brit.

Je to reakce na varování Maxe Mosleyho, který upozornil, že v posledních dvou závodech bude pravidlo o zákazu týmových příkazů sledováno obzvláště pozorně.

Ferrari se řadí mezi týmy, které týmovou režii obhajují, naopak Williams ji vždy odsuzoval a McLaren k ní přistupuje jen když jeden z jeho jezdců ztratí i teoretickou šanci na titul.

Jean Todt, šéf Ferrari, si myslí, že současná pravidla umožňují více výkladů a dodává: „Byl bych velmi překvapen, pokud by nevyužili zainteresované týmy maximum toho, co pravidlo umožňuje. Dle mého bude zajímavé sledovat, co se stane v poledních dvou závodech.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy