Raikkonen musí na trenažér

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Investice do virtuálních simulací pokračují ve formuli 1 stejně rychle jako v jiných oblastech přípravy. Zatímco dva roky nazpět hrál v simulaci závodních podmínek prim Renault, příští rok by měla být situace u špičkových týmů vyrovnaná.

Obecně byl letos přijat názor, že nejlepší simulátor pro přípravu jezdců na měnící se podmínky závodu má k dispozici McLaren ve svém sídle ve Wokingu.

Ale Ferrari nesmělo zůstat pozadu a bývalý závodní inženýr Felipeho Massy Gabriele Delli Colli dostal za úkol sestrojit obdobný a ještě lepší simulátor, který byl dán před časem do provozu.

Zatím si ho vyzkoušel pouze druhý testovací pilot Marc Gené a nešetřil slovy chvály. Názor Felipeho Massy na simulátory není konkrétně znám, ale Kimi Raikkonen se o tuto možnost přípravy příliš nezajímal ani u McLarenu, ani při přípravě na svoji první sezonu v barvách Ferrari.

Podle dosud neověřených informací pracuje na podobném zařízení usilovně i další stáj, tentokrát však nejde o tovární tým některé slovutné automobilky, ale o stáj výrobce energetických nápojů Red Bull Racing.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy