Před Alonsem je stejná výzva jako u McLarenu

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Dvojnásobný šampion Fernando Alonso vyluštil jednu z tajenek pro příští sezonu. V podstatě se dá říci, že dnešním dnem se zaplnily tři sedačky v závodních monopostech. Kromě Alonsa a Piqueta u Renaultu je více než pravděpodobné oznámení angažmá Kovalainena u McLarenu.

Alonso je podle svých slov v oficiálně připraveném rozhovoru velmi šťastný z návratu do týmu, se kterým vyhrál své dva tituly. „Největší síla Renaultu spočívá v tom, jak se dokáže poprat s problémy,“ uvedl Španěl k letošní sezoně, ve které se francouzský tým doslova trápil.

Na otázku, co lze očekávat od příštího roku a zda bude znovu bojovat o titul odpověděl optimisticky, avšak s rezervou: „Všichni se ptáme, jak to bude příští rok, ale nikdo neznáme odpověď. Určitě bude silné Ferrari, ostatně jako vždy. Dá se předpokládat, že se zlepší i stáje, kterým se přechod na pneumatiky Bridgestone úplně nevydařil. Snad se i Renault zařadí mezi nejlepší a v jarních testech budeme blízko špičky, abychom se jí v průběhu roku vyrovnali. Nejprve ale musíme dostat R28 na dráhu. Loni na mne v zimě čekala stejná výzva a věřím, že budu úspěšný i letos. Přál bych si skvělou sezonu a doufám, že soupeři nebudou moc rychlí.“

Přestože se očekával podpis jezdce s Renaultem, objevily se postupně mnohé další týmy, které měly být s Fernandem v kontaktu. Jeho verze je však poněkud jiná, údajně byl tři týdny na dovolené a naprosto odříznutý od světa a formule 1. Po návratu se nestačil divit, s kolika stájemi jednal, kolik jich navštívil a co vše po nich požadoval nebo opačně oni po něm.

„Co se týče mých možností k přestupu, věděli jsme, že to nebude snadné. Po zvážení všech skutečností jsem se rozhodl pro Renault. Výběr týmu netrval déle než týden, já i lidé kolem mne jsme věděli co chceme. Chtěl bych tímto moc poděkovat všem týmům, které o mne projevily zájem.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy