Kubica : Aké bude finále?

Kubica - Glock | foto: BMW Motorsport

Smoliarom Veľkej ceny Číny bol jednoznačne Robert Kubica. Poliak síce štartoval až z desiatej pozície, ale vďaka dobrej jazde a výborne zvolenej stratégii sa dostal na priebežné prvé miesto. V kľúčovom okamihu mu však zlyhala technika. Robert dúfa, že v Brazílii bude jeho výkon korunovaný úspechom.

"Samozrejme, že do Brazílie cestujeme s veľkou nádejou." hovorí Kubica. "Pokúsime sa o najlepší výsledok. Potom nás čaká návrat do Európy, kde budeme pokračovať vo vývoji monopostu pre nasledujúci ročník. Trať v Interlagose je dosť hrboľatá a tak trochu zradná. Po výjazde z poslednej zákruty sa nachádza sekcia, kde stúpame do kopca a práve tam sme minulý rok strácali rýchlosť, obzvlášť v pretekoch. Napriek tomu, že minuloročná grandprix nedopadla zle, mohla aj lepšie. Skončil som na deviatej pozícii, kým Nick nešťastne kolidoval. Tentoraz chcem získať aj nejaké body a ukončiť sezónu s dobrým pocitom."

Robert Kubica nazbieral dosiaľ v priebežnom hodnotení 35 bodov a patrí mu 6. priečka v Pohári jazdcov. Viditeľnou hrozbou pre Poliaka môže byť ešte Heikki Kovalainen, ktorý sa v posledných grandprix zlepšil a poškuľuje po vyšších métach.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy