Renault bojoval a inkasoval

Renault | foto: Renault Sport F1

RENAULT – REVIEW; Francouzský tým sice ve včerejší mokré kvalifikaci propadl, když zůstal za branami finále, dnes si však spravil chuť a výsledkem je nejlepší závod letošní sezony s Kovalainenem na stupních vítězů.

Heikki Kovalainen, 2.
Letošní rok je pro náš tým obtížný a i tenhle víkend to byla s vozem těžká hra. Dnes ráno bylo počasí ještě horší, než včera, tak to nevypadalo vůbec dobře, ale nikdy se nesmíte vzdávat. Strategie vyšla znamenitě a je z toho první letošní pódium pro Renault. Naše konkurenceschopnost byla dobrá a pódium jsme si zasloužili. V závěru jsem bojoval s Kimim, ale vůbec jsem ho neviděl. Pouze jsem věděl, že je rychlejší a že zaútočí. Jediné co jsem mohl dělat, bylo vyhýbat se kalužím vody a udržet se na dráze. Moc jsem to druhé místo chtěl.

Giancarlo Fisichella, 5.
Dnes to byl jeden z nejtěžších závodů mé kariéry. Vody bylo šíleně moc a v průběhu se to vůbec nelepšilo. Klíčem bylo udržet se na dráze a neudělat hrubku. Vyvážení vozu nebylo ideální, ale získali jsme maximum a s výsledkem jsem spokojený.

Flavio Briatore, šéf týmu
Při posledním mokrém závodě v Německu jsme nedopadli dobře, ale dnes to byl pravý opak, vše jsme udělali správně a na dráze Heikki bojoval jako lev a zkušený harcovník. Tým si výsledek zasloužil.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy