Dennis: Duel je klíčem

Dennis, Ron | foto: Hoch Zwei

Šéf stáje McLaren Mercedes si možná letošní sezonu představoval v klidnější atmosféře, boj o titul především mezi jeho dvěma jezdci by však nevyměnil za nic na světě. Brit znovu obhajuje rovnocenné podmínky obou kohoutů na "zlatém písečku".

„Je naprosto logické, snažit se nasadit dva stejně konkurenceschopné vozy a po všech stránkách se pokusit, aby žádný z jezdců nemohl říci, že jednání týmu není fér. Rovný přístup je ve sportu klíčovým faktorem," uvedl Dennis pro The Times

Uvědomuje si, že stanovit jedničku a dvojku před prvním závodem by bylo daleko snadnější, ale on touto cestou jít nikdy nechtěl, proto vždy hledal dva špičkové jezdce na stejné úrovni. Můžeme si vzpomenout na dua Lauda - Prost nebo později Prost - Senna. „Upřednostnění jednoho totiž vyvede tým z rovnováhy, najednou se část lidí cítí jako B-tým, a to neprospívá rozvoji a postupu vpřed."

Obvykle bývají jezdci rozdílní, jen málokdy se sejdou dva na stejné úrovni, v případě dvojice Alonso - Hamilton se to McLarenu podařilo. „Potíže s rivalitou akceptuji, ale řekl jsem jim jasně, ať si závodí na dráze a nepřehrávají napětí z okruhu na mne."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy