Lauda: Kolem McLarenu příliš emocí

Lauda, Niki | foto: GEPA pictures GmbH

Trojnásobný šampion Niki Lauda je přesvědčený o tom, že situace v McLarenu není tak napjatá, jak ji média prezentují. Napětí mezi Alonsem a Hamiltonem není pro tým nijak příjemné, ale na stranu druhou, oba jezdci jsou největšími kandidáty na titul.

Před přesunem do Asie jsou na řadě ještě testy v Jerezu. Alonso se jich nezúčastní. „On se jich ani neměl zúčastnit, stejně tak ani Hamilton. Od začátku byl nominovaný de la Rosa. Jde o špatnou interpretaci,“ vysvětluje Lauda konkrétní příklad, kdy si média konstruují vlastní obraz.

Často se hovoří o tom, že Alonso bude v příštím roce závodit za jiný tým. Odpovídá tomu i vyčkávání některých stájí s potvrzením svých jezdců. Rakušan si však umí Alonsa představit ve Wokingu i v příští sezoně.

„Má smlouvu i pro rok 2008. Jestli získá titul nebo bude druhý, proč by ho tým pouštěl pryč? Musí dělat dobře svoji práci a on to taky dělá. Je kolem toho jen příliš mnoho emocí.“

A koho favorizuje Lauda na titul, jehož udělení se pomalu ale jistě blíží? Rozhodně to podle něj bude jezdec McLarenu. „Ferrari už titul mezi jezdci získat nemůže. McLaren opět zabere. V tuto chvíli je možná silnější Alonso než Hamilton, ale situace se může rychle obrátit, stačí jeden smyk nebo vyjetí z dráhy a vše je jinak.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy