Má už Piquet smlouvu v kapse?

Testovací pilot Renaultu F1 Nelson Piquet junior svedl v loňské sezoně GP2 vyrovnanou bitvu o titul se současnou hvězdou Formule 1 Lewisem Hamiltonem. Tato skutečnost posílila Brazilcovy akcie, ale kde se vzala nová vlna sebevědomí?

Přestože se o synovi trojnásobného šampiona Formule 1 v české televizi mluvilo jako o až příliš sebevědomém jezdci, který toho zatím příliš neukázal, většina slov mladého Piqueta byla ve srovnání s Hamiltonem a dalšími mnohem opatrnější.

V průběhu letošního roku dal sice jasně najevo zájem o kokpit Giancarla Fisichelly, ale takovému počínání se nelze divit. Nyní však Piquet Jr. zaútočil v médiích razantněji.

„Lewis je skutečně dobrým pilotem, ale věřím tomu, že jsem rychlejší než on,“ vyhlásil sebevědomě Piquet jr. „Už hodně lidí v týmu mi řeklo, že by si přáli, abych za Renault závodil. Taková slova se poslouchají velmi příjemně. Letos nám to moc nejede, ale možná si sednu příští rok do monopostu v ten pravý okamžik jako Lewis.“

Fisichella definitivně ztratil v souboji s týmovým kolegou Kovalainenem pozici úspěšnějšího a s postupem času se zdá jeho setrvání v Enstone stále nepravděpodobnější. Jsou odvážná slova Nelsona založena na reálném podkladu třeba jen návrhu smlouvy v jeho rukou?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy