Irvine zatím nebyl u Jordanu potvrzen

Tým Jordan vyvrátil tvrzení, podle kterého Eddie Irvine měl mít s týmem již uzavřenou smlouvu na příští sezonu 2003.





Brit Eddie Irvine, který závodil za tým Jordan v letech 1993 – 1995 usiluje o angažmá i na příští sezonu jako týmový kolega italského jezdce Giancarla Fisichellu. Na počátku letošní sezony o tuto pozici také usiloval, nakonec ale vstoupil do týmu Jordan japonský jezdec Takuma Sato, kterého podporovala Honda. Tím opět zvítězil obchod.

V boji o druhého jezdce týmu je situace pro příští rok podobná jako tomu bylo letos. Vyplynulo to z důvodu odchodu silného sponzora Deutsche Post. Tým je opět vázán na to, kdo zaplatí víc a kdo bude víc podporován sponzory. Eddie Irvine sice ještě nebyl potvrzen jako nejžhavější kandidát, jedno je však takřka jisté. Bude to na 85% Brit. A to proto, protože Benson & Hedges je zatím nejsilnějším současným sponzorem týmu a tak si může stanovit podmínky, za kterých je ochoten spolupracovat. Benson & Hedges navíc slíbil, že pokud bude tímto jezdcem Brit, poskytne týmu více finančních fondů. Hovoří se o sumě 15 miliónů dolarů.

Ve prospěch E. Irvina hovoří fakt, že má velké zkušenosti s motory Cosworth. Je to ale dostačující k tomu, aby to bylo kritérium pro výběr jezdce?

Druhým jezdcem, který je Brit a zároveň žhavým kandidátem na post 2. jezdce týmu Jordan je Anthony Davidson. Současný testovací jezdec týmu British American Racing a také jezdec týmu Minardi ve dvou závodech letošního MS.

Mluvčí týmu Jordan pro BBC včera řekl: „Proces podepsání smlouvy s budoucím druhým jezdcem našeho týmu je ještě na začátku“. “Máme k dispozici více jezdců, žádný však ještě nebyl vybrán do finálového kola“.

V úvahu připadá také mladý Enrique Bernoldi, který je silně podporován společností Red Bull – rakouským výrobcem energetického nápoje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy