Spyker F1 možná k prodeji

Spyker | foto: Spyker F1

Závodní monoposty holandského týmu jsou v letošním šampionátu po výkonnostním vzestupu Super Aguri téměř vždy nejpomalejšími. Přes opakovaná prohlášení o zabezpečení finanční stability se v médiích objevila opačná informace.

Je nutné konstatovat, že výchozím pramenem je prohlášení Spyker Cars, tedy holandského výrobce sportovních luxusních automobilů, který je spoluzakladatelem stáje Formule 1, má v ní majetkovou účast, ale není jediným vlastníkem.

Spyker Cars vydalo prohlášení na svých stránkách, které je určeno tisku, ale s dovětkem, že není ke zveřejnění. Přesto zpráva ihned oběhla svět. Výrobce přiznává, že má finanční problémy a očekává ztrátu.

Jednou z možností řešení nastalé situace je podle prohlášení i prodej stáje F1. Již před časem odešel ze své původní pozice uvnitř týmu zakladatel a šéf Spyker Cars Victor Müller s odůvodněním, že je potřeba soustředit se na chod továrny a prodej vozů.

Další hlavní postavou stávající stáje F1 je Michiel Mol, jenž stál za odkoupením týmu sídlícího v Silverstone od Midlandu na konci loňské sezony.

Pokud budou skutečně akcie týmu k prodeji, je otázkou, kdo, kdy a zda vůbec do spolupráce s Molem vstoupí...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy