Frank Williams není snílkem

Modrobílé vozy týmu BMW Williams byly v loňské sezoně největšími konkurenty famózního týmu Ferrari a právě od tohoto anglického týmu se očekává, že by mohl být tím, kdo sesadí současného krále Formule 1 Michaela Schumachera z trůnu.

„Máme v podobě Juana Pabla Montoyi a Ralfa Schumachera dva výborné piloty, ale dle mého upřímného názoru zatím na Michaela ani jeden nestačí,“ prohlásil pro německou agenturu SID šéf týmu sir Frank Williams. Přes tato slova, která nezní příliš optimisticky věří, že se týmu Williams podaří snížit náskok Ferrari až na minimum a v budoucnu opět svým pilotům nabídnout vítězné monoposty.

„Tým Ferrari a Michael Schumacher byli v roce 2002 výborní. Abychom srovnali rozdíl, musíme učinit velký výkonnostní skok, ale pravidla neumožňují revoluční úpravy, a tak musíme naše monoposty zlepšovat postupně,“ dodal Williams.

Nedá mi než připomenout nedávná slova šéfa týmu Renault Briatoreho, který prohlašuje, ve kterém roce bude Renault pilotovat mistr světa. Podobná velikášská prohlášení jsou v F1 na denním pořádku, ale je pravdou, že z top týmů Ferrari, Williams a McLaren zaznívají před sezonami daleko mírnější a opatrnější slova. Zdá se, že někde se více mluví a jinde zase více pracuje…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy