Räikkönen, Alonso, Massa

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

EVROPA - tisková konference po kvalifikaci: Kimi Räikkönen (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren), Felipe Massa (Ferrari)

Kimi Räikkönen - pole-position
Nejhorší bylo to dlouhé čekání. Člověk musí být trpělivý, soustředit se a pak udělat to nejlepší, co umí. Byla to složitá situace. Ale měřené kolo se mi povedlo a první místo přišlo nakonec docela v pohodě. Auto je výborné po celý víkend. Ale závod bude dlouhý a těžký. Tady mi to ještě nikdy nevyšlo, tak doufejme, že zítra se to změní.

Fernando Alonso - 2.
Před pátou zatáčkou se mi nepovedlo zařadit a v důsledku toho jsem byl nedotáčivý o nějakých 50-60 metrů před šestou zatáčkou. V té chvíli jsem myslel, že první místo je ztraceno, že budu v nejlepším případě pátý nebo šestý, takže druhé místo je velmi milým překvapením. Nehoda je vždy nepříjemná, zvlášť když se stane týmovému kolegovi. Ale i o tom je závodění, musíte se naučit se vším rychle vyrovnat a jít dál, odvádět svoji práci. Když tak dlouho čekáte, ztrácíte koncentraci. Kvalifikace je pak hodně stresující.

Felipe Massa - 3.
Jsem myšlenkami doma v Sao Paolo, kde zahynulo 200 lidí při leteckém neštěstí. Chtěl bych pro svoji zemi udělat něco dobrého, proto jsem si dal aspoň ty černé pruhy na helmu a paže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy