BMW Sauber znovu nejlepší ze zbytku světa

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER REVIEW: Německá automobilka dnes převedla výborný výkon a dokázala, že nadále patří ihned za Ferrari a McLaren.

Robert Kubica, 4. místo
Jsem velmi šťastný. Zůstal jsem před Felipem Massou, ale závod nebyl tak jednoduchý jako v Magny Course, tady jsem ho musel za sebou držet posledních třináct kol. Felipe ztrácel hodně přítlaku, byl by mnohem rychlejší, kdyby jel po dráze sám. Měl těžší práci než já, já musel jen kontrolovat situaci, nemusel jsem příliš tlačit a neudělat žádnou chybu. Byl jsem si jist, že ho za sebou udržím. V polovině závodu to pro mne bylo docela lehké, ale velmi brzo jsem uslyšel v rádiu, že Felipe se blíží a měl bych začít tlačit. Udělal jsem všechno, abych mu ujel. Ze čtvrtého místa jsme šťastní, vůz byl dobrý. Nyní musíme zužitkovat náš potenciál. Dvakrát čtvrté místo a deset bodů není vůbec špatné.

Nick Heidfeld, 6. místo
Se závodem jsem spokojen, ale ne s celým víkendem. Startoval jsem z devátého místa a skončil šestý, tři vteřiny za Robertem. Start byl zvláštní. Neakceleroval jsem lépe, než Giancarlo Fisichella, ale v první zatáčce jsem ho z vnější strany předjel, ačkoliv jsme se při výjezdu dotkli koly. Potom mě dostal na rovince. Uvědomoval jsem si, že Felipe Massa bude mít druhou zastávku později, ale výhoda malého množství paliva je tady ohromná, takže jsem předním nezůstal. Celkově jsem přesvědčen, že lepší startovní pozice by mé šance zvýšila. Dva vedoucí týmy od nás nejsou příliš daleko a Renault máme opět pod kontrolou.

foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy