Je to nesmysl, říká Ross Brawn

Brawn, Ross | foto: Scuderia Ferrari

Ross Brawn se rozhodl vystoupit ze stínu právě běžící závodní sezony a řekl novinářům svůj názor na zbožná přání mnoha lidí, zda by Michael Sachumacher byl schopen vyvést Ferrari ze současné krize, kdyby se vrátil coby testovací a nebo závodní jezdec.

Ross Brawn, do loňska technický ředitel stáje z Maranella, nyní na roční dovolené, byl u toho, když Michael Schumacher vyhrál pro Ferrari pět titulů mistra světa v jezdcích a šest v Poháru konstruktérů.

Brawn pro specializovaný magazín Auto Motor und Sport řekl, že házet vinu za tuto krizi na současné jezdce stáje Kimiho Räikkönena a Felipe Massu je nesmysl.

"Je to milná představa, myslet si, že jezdec dokáže inženýrovi sdělit, co udělat, aby bylo auto rychlejší. Role jezdce spočívá v tom, že musí svým inženýrům sdělit své pocity z jízdy, aby byla získaná data správně pochopena."

Michaelův bratr Ralf je také přesvědčený, že pokud by se sedminásobný mistr světa vrátil znovu na trať, asi by týmu moc nepomohl.

"Je od současné technologie příliš dlouho," říká Němec. Kolínské noviny - Express - citovali mistra světa z roku 1982 Kekeho Rosberga, věrného kritika Michaela, jak říká: "Vše, co nyní Michael pro Ferrari je, je výzdoba garáže."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy