Ředitelská pochvala pro Sebastiana

Vettel, Sebastian | foto: BMW Motorsport

Sebastian Vettel si asi tak honem znovu nezazávodí, Robert Kubica je naštěstí zdráv. Vettel však rozhodně nezklamal, předvedl co umí.

Sebastian Vettel se dokázal na závod na neznámé trati rychle připravit, výborně zvládl kvalifikaci a po ne příliš vydařeném startu dokázal zachovat klidnou hlavu, vyhnout se hromadné nehodě v první zatáčce a odjet bezchybný závod. Nazával na své úspěchy a dobré jméno v GP2 a perfektně zvládl svůj nečekaný debut v F1. Kromě toho je historicky nejmladším bodovaným pilotem, a i tento bod může být pro BMW důležitý.

Mario Theissen, ředitel BMW Motorsport: "Sebastian si svůj debut vychutnal a zvládl ho skvěle. Vůbec nebylo znát, že jede svůj první závod. Se vším se vyrovnal bez problémů, dokázal se rychle a správně rozhodovat. Na startu dostal tvrdou lekci, ale zvládl to. Je to jeden z pilotů nové školy. Tito mladí piloti chodí do F1 velmi dobře připraveni, i přes svůj nízký věk mají bohaté závodnické zkušenosti. Ve Formuli BMW v roce 2004 Sebastian vyhrál osmnáct z dvaceti závodů. Dodnes je nejúspěšnějším pilotem těchto v nižších sériích na světě."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy