Spykeru dochází s jezdci trpělivost

Spyker | foto: Spyker F1

Technika Formule 1 je v porovnání s jinými sporty zřejmě daleko nejdražší, přesto zničená auta nevadí vedení stáje tolik, jako promeškaná příležitost zisku nějakého toho mistrovského bodu, který má doslova cenu zlata.

Odhlédneme-li od výsledkových listin a časomíry, nastala ve Spykeru, a možná i díky působení médií, bratrovražedná bitva mezi nováčkem Sutilem a zkušenějším Albersem. Sutil je bývalým soupeřem Hamiltona a je bezesporu rychlý, bohužel však výrazně nespolehlivý a většinu odjetých závodů skončil díky vlastní chybě a havárii předčasně. Albers se mu snaží rychlostně vyrovnat a stáj může zapomenout na dokončení závodů, i když mezi posledními.

A právě to se musí okamžitě změnit, varují jednohlasně šéfkonstruktér Mike Gascoyne a šéf stáje Colin Kolles. „Odstoupením se dalo předejít a víme jak," uvedl Kolles po GP Kanady, ve které odstoupili nebo měli problémy mnozí papírově rychlejší jezdci. „Nemůžeme si dovolit pokračovat tímto způsobem, neboť nás to stojí cenné pozice a body. Viděli jsme, co se může stát a musíme být připraveni podobnou výhodu skutečně využít. Nemůžeme ji takhle promarnit."

Spyker lamentuje nad tím, že Albers i Sutil byli v úvodu závodu rychlejší než Wurz, jenž nakonec skončil třetí, nutno ale připomenout skutečnost, že Rakušan jel v úvodu závodu s nádržemi naplněnými až po samý okraj a na jedinou jednu zastávku u mechaniků, kdežto piloti holandské stáje klasicky na dvě zastávky. Jejich vozy byly tedy logicky lehčí a jezdci nemuseli tolik šetřit pneumatiky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy