Situace kolem nového týmu F1 se změnila

Dvanáctý tým Formule 1, který se připravuje na svůj vstup do sledovaného kolbiště začátkem roku 2008, dostal od jednoho z možných partnerů ultimátum.

Obecně se soudí, že si britský Prodrive Davida Richardse bude kupovat kompletní monopost od stáje McLaren Mercedes.

Od výběru nejslibnějšího a finančně nejjistějšího projektu nového týmu F1, který absolvovala Mezinárodní automobilová federace s cílem obsadit dvě volná místa ve startovním poli šampionátu, se vítězný Prodrive soustředí na vybudování týmu špičkových lidí a uzavření smlouvy na koupi zákaznického monopostu od existujícího továrního týmu.

Dá se říci, že Prodrive dal do souvislosti s McLarenem dosud pouze David Richards a Woking k možné spolupráci nikdy konkrétněji nehovořil.

Nyní se situace změnila a je obtížné hledat pravé důvody. Skutečností však zůstává, že se k projektu vyjádřil v médiích sám šéf McLaren Mercedes Ron Dennis.

„Jestliže, řekněme v půli července, nebudeme mít uzavřenu závaznou smlouvu, je velice nepravděpodobné, že bychom se s k tomuto programu v roce 2008 připojili. Čas se už hodně zkrátil."

McLaren je v současné době lídrem šampionátu a jeho jezdci hlavními kandidáty na titul mistra světa. Dennis nehodlá vystavit tým jakémukoliv riziku tříštění vlastních zdrojů.

David Richards hovořil o možném oznámení novinek kolem svého týmu při příležitosti GP Velké Británie, která se ostatně rapidně blíží...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy