Wurz oslavil deset let v F1 předpisově

Wurz, Alex | foto: Williams F1 Team

Britský Williams byl zásluhou Nico Rosberga od startu na špici v sevření dvou Ferrari, ale díky žluté fázi ztratil Němec celý závod. Na stranu druhou měl štěstí jeho týmový kolega, který houževnatou snahou vybojoval třetí místo.

Alex Wurz startoval se strategií jediné zastávky v boxech a technický ředitel Sam Michael jeho výkon po závodě chválil, neboť na superměkkých pneumatikách odjezdil směrem k vynikajícímu třetímu místu na 40 kol.

Alex Wurz, 3.
Oslavit deset let v F1 na pódiu je jako sen. Víkend byl skutečně těžký a startoval jsem z konce pole. Ale bojoval jsem co se dalo, měl jsem vynikající vůz a tým odvedl skvělou taktickou práci, neustále jsem věděl o situaci na dráze. V úvodu závodu mi Speed poškodil zadní spoiler, ale podle týmu to bylo bezpečné. Neudělal jsem jedinou chybu, ale v závěru se mi velmi drolily pneumatiky.

Nico Rosberg, 10.
Start se mi podařil a získal jsem dvě pozice, vypadalo to na dobrý výsledek. Bohužel jsem měl smůlu, v době kdy vyjel safety car jsem mířil pro palivo, které mi docházelo a byl jsem za to penalizovaný. Po mé druhé zastávce jsem byl prakticky na konci pole. Bojoval jsem s Trullim, ale oba jsme skončili ve smyku a ještě se mi zasekla převodovka, to ale bylo odpoledne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy