Intriky o nástupnictví ve Ferrari započaly

Todt - Brawn | foto: Scuderia Ferrari

Právě skončený víkend nepřinesl jen jeden z historicky nejméně zajímavých závodů v ulicích bohatého knížectví, ale i další komentáře k osobě budoucího šéfa stáje z Maranella.

Je téměř hotovou věcí, že na konci sezony odejde úřadující šéf týmu Jean Todt do ústraní. O jeho nástupci se vedou již nějakou dobu diskuse.

„Plánovat musíte vždy směrem k budoucnosti. Michael Schumacher má schopnosti dělat šéfa stáje, tým ho miluje a on miluje Ferrari. A podle mého by to bylo nejlepší řešení, ale on to dělat nechce. Je velice chytrý a uvědomuje si, že dělat šéfa Gestione Sportiva  je velmi náročné, znamená to deset až dvanáct hodin v práci a řešení problémů. Jednoduše to dělat nechce a já ho chápu," uvedl Todt pro Gazzetta dello Sport.

Často se hovořilo o bývalém technickém řediteli Ross Brawnovi jako o kandidátovi, ale malý velký šéf tuto volbu zřejmě nevidí jako ideální. „Jestli by mohl nastoupit na mé místo Brawn? Jestli se mne zeptá, může být brán do úvahy."

Interpretace slov Jeana Todta může být zatížena nepřesností, ale nenapovídají něco o tom, že loňský odchod Brawna z Ferrari na roční přestávku nemusel úplně souviset s únavou a ztrátou motivace? Nebyl tak nakonec odchod spíše důsledkem názorových rozdílů dvou nejvýše postavených mužů rudé stáje ohledně její budoucnosti?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy