Alonso, Hamilton, Massa

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MONAKO - TISKOVÁ KONFERENCE: Fernando Alonso (McLaren), Lewis Hamilton (McLaren), Felipe Massa (Ferrari)

Fernando Alonso - vítěz
Byl to bezpochyby fantastický víkend a máme hattrick: pole-position, nejrychlejší kolo a vítězství. To je v Monaku obzvláště cenné. Dnešní závod jsem si užíval v perfektním autě. Jednoduše jsem to odřídil. Myslím, že naše rychlost nás příjemně překvapila. Je to moje šestnácté nebo sedmnácté vítězství, ale ještě nikdy jsem nevyhrál o více než minutu před třetím jezdcem. Asi to bylo zatím moje nejjednodušší vítězství.

Lewis Hamilton - 2.
Věděl jsem, že jsme oba hodně rychlí, a že když jste druhý, neudržíte se všude v těsném závěsu. Věděl jsem, že nebudu mít příležitost dostat se před Fernanda, že mohu maximálně vyvíjet tlak. Ale on je dvojnásobný šampion a nedělá chyby. Odvedl skvělou práci, stejně jako celý tým. Udělali jsme další dlouhý krok kupředu a jsme dál než všichni ostatní.

Bylo to hodně těžké, protože je to tady všude úzké a bylo těžké udržet koncentraci a vyhýbat jezdcům o kolo zpět. Fernando vždycky někoho předjel a já musel křičet do rádia, aby upozornili na vyvěšení modrých vlajek. Pořád dokola jsem získával a zase ztrácel. Musel jsem jet agresivně, ale přitom opatrně, abych dokončil závod a získal body. Mnohokrát jsem se dotkl bariér, ale auto bylo dostatečně pevné a všechny rány sneslo. Snažil jsem se dostat na první místo, ale nešlo to. Hádám, že příště!

Felipe Massa - 3.
Je jasné, že McLaren předvedl neuvěřitelnou rychlost. I kdybych tlačil na 150%, výsledek by byl stejný. Nemohli jsme s tím nic udělat. Mohli jsme doufat jedině v jejich odstoupení. Ale třetí místo je dobré, máme další body. Budeme se muset do příštího závodu zlepšit. Dnes jsme jim nemohli konkurovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy