Albers: Nejen já mám problémy

Albers, Christijan | foto: Spyker F1

Holandský pilot Christijan Albers přiznává potíže s týmovým kolegou Adrianem Sutilem, který je v týmu Spyker nováčkem, ale dosahuje lepších výkonů.

Albers potvrdil slova technického ředitele Gascoyna, jenž už minulý týden hovořil o tom, že Albersův styl jízdy a proti loňsku tvrdší pneumatiky nejdou dohromady.

„Když se jen učíte nové, je to lepší, než když si máte zvykat na něco jiného, horšího," tvrdí Albers. „Piloti jako Kubica, Alonso a možná i Raikkonen řídí podobně agresivně jako já a myslím si, že mají podobné problémy. Musíte se ale snažit co nejdříve změnit styl jízdy a situaci se přizpůsobit, což také dělám a už ve Španělsku se mi dařilo lépe."

Na tuto situaci upozorňovali někteří jezdci už před sezonou, zvláště Polák Kubica, Alonso a Raikkonen se tím příliš nezabývali, podmínky jsou pro všechny stejné.

Při prvním pohledu na zmíněné jezdce bychom mohli dát Albersovi za pravdu, ale nejzářivější příklad Kubica brzy ztrácí na intenzitě. Jeho potíže v úvodu sezony byly pouze technického rázu a neobvykle velká ztráta na Heidfelda se dá přisuzovat vozu sužovanému neustálými menšími či většími problémy. A Alonso s Raikkonenem? Nikdy si na pneumatiky nestěžovali.

Christijane, nezbývá než se zlepšit co nejdříve, na závodní volant ef-jedničky se stojí dlouhé fronty...

Foto: Spyker F1

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy