Panuje v Red Bull napětí?

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

Je teprve začátek května a už se rozbíhají diskuse o jezdeckých sestavách. V týmu z Milton Keynes není taková bezstarostnost a pohoda, jakou dávají na odiv pravidla společnosti Red Bull.

Podstata vzniklého problému je jednoduchá. Minulý týden šéf RBR Mateschitz veřejně přemýšlel, zda by příští rok neměla být jezdecká sestava stáje tvořena jedním zkušeným a jedním mladým a nadějným pilotem. Toho se ihned chopil Vitantonio Liuzzi z Toro Rosso a prezentoval svůj zájem o Coulthardovo místo, neboť Skot je dnes nejstarším pilotem startovního pole.

„Jsem podrážděný, když musím odpovídat na otázky, které se vztahují jen k tomu, že jsem se narodil v roce 1971," prohlásil naštvaný Coulthard pro The Mirror po příletu do Španělska, který se rozhodně necítí být méně konkurenceschopným, než jeho kolega Webber. „Statistiky ukazují, že jsem v závodech rychlejší než Mark a telemetrie z vozu to ukazuje také. Konec diskuse."

Spekuluje se nyní nad tím, jaký je vlastně vztah mezi oběma současnými týmovými kolegy. „Skutečnost je taková, že spolu nechodí na večeře, ale mají k sobě navzájem respekt," vysvětlil Helmut Marko, konzultant stáje a šéf juniorského programu Red Bull.

Nezbývá závěrem než připomenut, že Mateschitz hovořil také o mladících, které by chtěl mít ve svém voze a Liuzziho jméno rozhodně nezaznělo. Pokud skutečně jeden ze dvojice Coulthard - Webber odejde, větší šance než Ital má rozhodně Kubica nebo Vettel.

Foto: GEPA pictures GmbH

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy