JPM věří, že upravené kvalifikace přinesou vzrušení

Kolumbijská hvězda týmu BMW Williams Juan Pablo Montoya je přesvědčen, že nový systém kvalifikačních jízd přinese tolik potřebné vzrušení divákům a nejen jim, neboť nový systém bude velmi náročný a bude velkou výzvou pro všechny zúčastněné.

Montoya získal v letošní sezoně 7krát Pole position a byl prakticky jediným soupeřem M. Schumachera, který dokázal Němce v tomto boji opakovaně porazit. „Myslím si, že bude složitější soutěžit jen s jedním letmým kolem, letos jsme v průběhu kvalifikace auto ještě dolaďovali, nyní budeme muset mít monopost dokonale připraven bez možnosti dalších změn. Nutno připomenout, že nebudeme vědět, jak moc můžeme tlačit, jedinou chybou je totiž možné ztratit hodně času, bude zajímavé, jak se s tím vyrovnáme,“ řekl Montoya a má za to, že týmy budou muset daleko více času věnovat přípravě vozů k jednomu jedinému letmému kolu.
Dále dodal, že svoji roli může sehrát i změna počasí a mechanické problémy, dle jeho předpovědi přinesou výše zmíněné skutečnosti více nečekaných změn na startovním roštu než se v tuto chvíli může zdát.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy