Fisichella: Ani Alonso by nás nezachránil

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Francouzská stáj Renault se po odchodu Fernanda Alonso posunula z předních pozic až skoro ke konci první desítky. Gianacarlo Fisichella rozhodně není názoru, že by za poklesem stál Alonsův odchod.

Po dvou vítězných letech 2005 - 2006 se forma Renaultu dramaticky snížila. Z první řad na startovním roštu zbyly jen vzpomínky. Fisichella a Kovalainen jsou v průměru o jednu vteřinu pomalejší, než Ferrari a McLaren.

 

Trojnásobný vítěz Grand Prix Giancarlo Fisichella rozhodně popírá, že problémy Renaultu nějak souvisejí přestupem Alonsa k McLarenu.

 

„Fernando je skvělý jezdec, ale v současné době potřebujeme více jak vteřinu navíc,“ řekl Fisichella. „A žádný jezdec není o vteřinu rychlejší, než kterýkoliv z nás. Takže i s Fernandem by byl příběh stejný. Nemyslím si, že jeho odchod souvisí s naším poklesem.“

 

Ital se domnívá, že problém tkví v přechodu z pneumatik Michelin na Bridgestone. „Rychlost je malá, máme špatné zrychlení, celkově špatnou přilnavost.“

 

Fisichella se na sezónu dívá střízlivě. Na pódiová umístění nemyslí, na vítězství už vůbec ne. Pro oba jezdce Renaultu je dokonce i náročné bojovat o body.

 
foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy