Alonso chce Ferrari uštvat

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Obhájce titulu Fernando Alonso přiznal, že přes některá zlepšení na voze McLaren MP4-22 je náskok Ferrari na vyrovnanou bitvu o vítězství v nedělním závodě Grand Prix Malajsie příliš velký.

Španěl nepochybuje o tom, že právě Ferrari je v nejlepší pozici a pokud chce McLaren v neděli vyhrát, musí pokořit oba jezdce vzpínajícího se koně. Přiznává přitom, že to nebude vůbec snadné, ale chce využít možnosti, kterou skýtají problémy rudého týmu se spolehlivostí, jež vyřadily Massu v kvalifikaci na GP Austrálie a téměř i Raikkonena ze samotného závodu.

„Myslím si, že mezera v Austrálii byla příliš příliš velká. I když jsme možná ztrátu snížili některými zlepšeními, bude těžké je porazit. Myslím si ale, že je musíme tvrdě honit, neboť v Austrálii měli dva technické problémy a tohle by mohla být cesta jak zvítězit.“

Přestože dnes nebyl McLaren ve výsledkových listinách nikterak oslnivým, dvojnásobný šampion je spokojen, neboť veškeré naplánované úkoly byly dokončeny, technické problémy se u vozu nevyskytly a co se týče nastavení, potvrdila se zjištění Hamiltona a de la Rosy z testů v minulém týdnu.

„Auto je konkurenceschopné a zítra by mělo být vše v pořádku.“

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy