Toyota se ve Španělsku dotáhne na konkurenci

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Toyota plánuje na květnovou Grand Prix Španělska velké inovace, které by měly snížit výkonnostní rozdíl mezi špičkou pole a japonskou automobilkou.

Po nevydařené zimě, kdy se Toyota v testech jen trápila a nedosahovala očekávané rychlosti, byl výsledek australské Grand Prix překvapením. Oba červenobílé monoposty dojely do cíle a Ralf Schumecher získal jeden bod.

Přesto je však hodně co zlepšovat. Technický ředitel Pascal Vasselon je z výkonu týmu zklamán, ale věří, že Schumacher s Trullim začnou brzy bojovat na vyšších příčkách.

„Nejsme tam kde bychom chtěli být. Na druhé straně, náš výkon v Austrálii byl lepší, než se původně předpokládalo,“ řekl Pascal Vasselon.

„Pro čtvrtý závod v Barceloně plánujeme ohromné zlepšení. Zatím, jako obvykle, postupujeme v malých krůčcích.“

Kromě Španělska očekává Toyota posun vpřed i v Malajsii. „Na počátku sezóny jsou vždycky otázky ohledně zahřívání se pneumatik a jejich teplot,“ pokračoval Vasselon. „Důvodem je zimní testování při nízkých teplotách, na které pneumatiky nebyly stavěny.“

„Sepang je prvním závodem, který doopravdy ukáže chování vozů při zahřívajících se pneumatikách. Melbourne je místem, kde je těžké pneumatiky zahřát, protože tam nikdy není dostatečně horko a povrch je docela kluzký.“

foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy