Zamíří F1 do St. Petersburgu?

Závody Grand Prix expandují do celého světa, zvláště do Asie, ale městské okruhy začínají být stále lákavější variantou. Jeden takový by bylo možné uspořádat i v zemi zaslíbené.

Popularita Formule 1 v USA je totiž asi jediným cílem, který se dosud Bernie Ecclestoneovi nepodařilo naplnit. Poté co se F1 stáhla z Long Beach, nezískaly náhrady příliš velkou popularitu. Své v tom jistě sehrála především skutečnost, že od doby Maria Andrettiho neměly Spojené státy Americké žádného skutečně úspěšného pilota. Bernie Ecclestone spojil své síly s Tony Georgem, vlastníkem okruhu v Indianapolis. Jeden chtěl posílit jméno F1 v Americe, druhý zviditelnit postupně uvadající závod Indy500.

To ovšem nestačí a Bernie hledá druhý závod, hovořilo se o nové městské trati v New Yorku a některých dalších, ale Mistr E má zásadní problém. Majitelé tratí v USA si totiž mohou vybírat, zájemců je hodně a navíc po nich nechtějí takové sumy, jako majitelé Formule 1.

Jistou možností by podle úvahy serveru grandprix.com mohl být ale okruh St. Petersburg, jehož popularita úspěšně roste a navíc odpovídá filozofii, která se začíná v F1 stále více ukazovat jako správná volba. Klesající zájem diváků o cestu na vzdálené autodromy by vyřešilo pořádání závodů přímo ve městě a St. Petersburg by mohl být americkým Monte Carlem.

A je tu ještě jedna poměrně důležitá indicie, závody na tomto okruhu pořádá Andretti Green Promotions ve spolupráci s CSS-Stellar. Se šéfem CSS-Stellar Julianem Jakobim, manažerem Alaina Prosta, Ayrtona Senny a Juana Pabla Montoyi, se zná Bernie Ecclestone velice dobře. Společnost Andretti Green Promotions zase patří do portfolia známé rodiny Andretti a mladý Marco by mohl být brzy ve Formuli 1. Závod F1 v přístavu St. Petersburgu by tak mohl být pro všechny zúčastněné strany vhodným řešením...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy