Nigel Mansell varuje Hamiltona

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Mistr světa z roku 1992 Nigel Mansell si toho v motoristickém sportu hodně užil. Zejména pak v F1, kde působil až do svých dvaačtyřiceti let. Ví jak to tam chodí a proto Hamiltona varoval.

Mansell upozorňuje na nástrahy v životním stylu Formule 1. Ze čtyř nováčků ve startovním poli se nejlépe předvedl právě Hamilton a dosud se spekuluje nad možností, že kvůli údajné týmové režii před sebe pustil Alonsa.

„S Lewisem jsem se nesetkal, ale pokud by mě požádal, rád bych mu poradil,“ řekl Mansell. „Jedině co mu mohu přes veřejnost vzkázat je vyhnout se povyku F1 a zaměřit se na cíl dokončovat závody na pódiu a vyhrávat.“

Mansell by neviděl rád, kdyby se Hamilton nechal svést životem na vysoké noze. Podle něj by se z Hamiltona mohl stát ekvivalent Tigera Woodse.

„Byl jsem dotázán, které čtyři osoby bych si pozval na oběd. Řekl jsem Winstona Churchilla, královnu Alžbětu, Tigera Woodse a Roger Federera. A Lewis má možnost dosáhnout stejné úrovně jako Tiger Woods.“

„Je v jednom z nejlepších týmu Formule 1. Pokud McLaren bude nadále konkurenceschopný, nepochybuji o tom, že vyhraje šampionát,“ dokončil Mansell.

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy