Newey: Dejte mi čas, zdroje a trpělivost

Newey, Adrian | foto: GEPA pictures GmbH

Od stáje Red Bull Racing se letos čeká mnoho, úspěch má zaručit geniální technický ředitel Adrian Newey, ale právě exkonstruktér McLarenu a Williamsu brzdil očekávání už před sezonou a pokračuje v tom i nyní.

Coulthard a Webber v předsezonních testech nezářili, ale náznak lepších výkonů připravil Australan na své domácí trati v Melbourne alespoň v kvalifikaci. Newey nepochybuje o kvalitách a budoucím úspěchu stáje společnosti Dietricha Mateschitze, ale vše je podle něj otázkou času a trpělivosti.

„Z hlediska praktického je Red Bull stále velmi mladým týmem, což s sebou nese atraktivnost, po stránce techniky je zde ale více jak 50% lidí ještě z Jaguaru. Pracovní síla je enormně talentovaná ve všech směrech, ale potřebujeme se lépe poznat,“ uvedl Adrian Newey a dodal, že stále také ještě nemají k dispozici všechny plánované zdroje.

Věhlasný konstruktér má obdobný pohled na věc jako jiný jeho respektovaný kolega Mike Gascoyne, který také tvrdí, že je důležité nejdříve zpevnit základy a na nich vybudovat úspěchy, což ale chce především čas a trpělivost majitelů.

„Rosteme velice rychle, teď potřebujeme období kontinuity a dobře se navzájem poznat, také potřebujeme vybudovat zařízení pro simulaci.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy