Bridgestone se trápí

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Monopolní dodavatel pneumatik pro F1 v letošní sezoně má problémy. Nejde o technické potíže, které by s sebou nesly riziko zranění jezdců či zničení vozu, problém tkví v označení pneumatik.

Někdo by si řekl, jednoduchá věc, ale situace ukazuje něco jiného. Podle přijatého předpisu musí každý pilot použít během jednoho závodu jak směs tvrdší, tak měkčí. Cílem je zvýšení atraktivity a snadnější předjíždění. Ale aby to fungovalo, musí se v tom diváci vyznat, a to jde ztěžka v případě, kdy nejde jednotlivé směsi na jedoucím voze odlišit.

Bridgestone přiznalo chybu s třícentimetrovým bílým terčíkem na bočnici pneumatiky v Austrálii a na probíhajících testech v Malajsii přišlo se změnou. Místo bílého terčíku nastříkali mechanici červený a něco málo přidali i na jeho velikosti. U měkkých směsí mají být na části bočnice pneumatiky poté bílé pruhy.

Do návratu do Evropy má být značení definitivně vyřešeno a snadno identifikovatelné, věřme, že metoda pokus – omyl v případě měnících se barevných terčů nakonec skutečně povede ke kýženému cíli...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy