Speeda zachránil v F1 sponzor

Speed, Scott | foto: GEPA pictures GmbH

Scott Speed má za sebou první závod sezony v Austrálii, ale mnoho nechybělo a na jeho místě působil jiný pilot. Tiago Monteiro poodhalil závoj kryjící zákulisí vyjednávání o jezdecké dvojici Toro Rosso.

Jistě si všichni vzpomenete na dlouhé otálení polovičního majitele Toro Rosso Gerharda Bergera s oznámením svých jezdců. Rakušan nebyl s výkony a úsilím Speeda spokojen a jednal i s Monteirem, jenž vybíral a u Spykeru přebral.

„Spyker mi předložil smlouvu v Brazílii 2006, ale chtěl jsem mít jistotu, že půjde stáj nahoru,“ uvedl Monteiro a dodal, že Toro Rosso ani tolik peněz nepožadovalo, bohužel mu nakonec nabídlo pouze pozici testmana.

„Jednání s Toro Rosso byla na dobré cestě, ale nakonec se Red Bull rozhodl podpořit jezdce z vlastního programu,“ dodal na vysvětlenou Portugalec, pro kterého se místo ve startovním poli pro sezonu 2007 nenašlo.

Red Bull má jistě nejširší juniorský program a ji jeho tři absolventi působí v F1, bohužel Klien a nakonec ani Liuzzi se Speedem se výrazněji zatím neprosadili…

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy